top of page

Dan spomina v Jamljah

V nedeljo, 21. februarja 2016 smo se vsi skavti Slovenske Zamejske Skavtske Organizacije zbrali v Jamljah pri Doberdobu, da bi se spomnili ustanovitelja skavtskega gibanja lorda Roberta Badna-Powella. Geslo letošnjega dneva spomina je bilo "POVEZANI". Preko igre in razmišljanj smo razumeli, kako smo povezani sami s sabo, s prijatelji, z drugimi skavti in z vsem svetom, za to pa niso vedno potrebna socialna omrežja in mobilni telefon.

Po glavnem zboru in pozdravu smo se razdelili po vejah. Volčiči so zbrali za bazo del Movglijeve zgodbe "Ko je prišel strah". V prvem delu so se povezali na pomembnost vsakega posameznika v primerjavi s slonom Thajem, ki je ustvaril džunglo. V drugem delu pa so se povezali na pomembnost prijateljstva. O skupnosti in prijateljstvu so spregovorili, ko se v zgodbi živali ločijo po značilnosti, a živijo še vedno skupaj v džungli z istimi pravili. V tretjem delu pa so se povezali na pomembnost povezanosti s svetom in strahom pred neznanim. Za vsak del zgodbe pa so seveda imeli tudi igro.

Izvidniki in vodnice so imeli orientacijsko igro v okolici. Razdelili so se v štiri skupine in vsaka skupina je krožila po postojankah, kjer so obravnavali temo povezanosti na različne načine, skozi razne kvize, igre in delavnice. Klanovci so se takoj po zboru odpravili na hrib Kremenjak, kjer so temo povezani obravnavali najprej dobesedno (z zavezanimi nogami) potem pa so se v to temo še drugače poglobili. Obravnavali so tematiko priseljencev in se spraševali kako nastanejo predsodki, predvsem pa kako bi se jih rešili.

Popoldne smo se vsi zbrali na dvorišču društva Kremenjak, kjer je bil taborni ogenj. Po tabornem ognju so se nam pridružili še starši in smo se vsi skupaj pomaknili v notranje prostore, kjer je sledila maša. Maševal je goriški duhovnik Marjan Markežič, vsi mi pa smo ubrano peli.


Poprčkasta Srna


Post recenti
Post in evidenza
Archivio
Cerca per tag
  • Facebook Social Icon
bottom of page