top of page

SZSO Trst v kinu

Ker je dogodivščina volčičev in volkuljic vezana na Knjigo o džungli in ker so v preteklih dneh predvajali v kinu film z istim naslovom, smo se skavti odločili, da naredimo nekaj alternativnega: gremo vsi skupaj v kino. Pobudo so sicer dali stari volkovi, pokrajinsko vodstvo je sprejelo predlog in vabljeni so bili vsi člani Slovenske zamejske skavtske organizacije, starši in prijatelji. Navdušenje s strani volčičev in članov je bilo takojšnje, nekateri pa so tudi pohvalili pobudo in predlagali, da postane navada v primeru za otroke zanimivih filmov.

​Tako smo se v soboto, 30. aprila 2016, zbrali kar pred kinodvorano. Vabilo je imelo res velik odziv: bilo nas je namreč več kot petinsedemdeset med volčiči in volkuljicami, izvidniki in vodnicami, roverji in popotnicami, voditelji in starši, nekaj pa je bilo celo neskavtov, prijateljev organizacije. Od navdušenja najmlajši kar niso mogli stati pri miru. Kar naprej so spraševali, kdaj nas bodo končno spustili v dvorano in kdaj bo film začel.

​Stopili smo v dvorano s prepolnimi rokami pokovke in marsikomu se je zdelo zanimivo to, da smo bili v dvorani sami skavti. Ko so končno začeli s predvajanjem, smo vsi pozorno gledali in poslušali: ker smo z volčiči skozi vse leto obravnavali Mavglijevo zgodbo, smo lahko potem ocenili, koliko je bil film zvest originalni zgodbi. Kljub temu, da je, kot je za filme značilno, režiser precej spremenil zgodbo, smo vsekakor uživali ob dogajanju v džungli.

​Po končanem filmu in skupinski sliki smo se poslovili, pred tem pa smo se spomnili, da je to le film in da bomo mi naprej doživljali džungelsko dogodivščino po tradicionalni zgodbi, kot jo mi poznamo.

Zanesljiva panda

Post recenti
Post in evidenza
Archivio
Cerca per tag
  • Facebook Social Icon
bottom of page