top of page

Tabor (Od)govorno na pot

Tabor klana “X” Kraškega stega (6. - 11. julij 2015)

Kraški klan in noviciat, deset fantov in deklet, sta se odpravila na potovalni tabor od 6. do 11. julija. V prvih štirih dneh so prehodili pot od Postojne do Ljubljane, zadnja dva dneva pa so opravili služenje v Sostrem. Vsak dan je bil posvečen eni izmed odgovornosti, s katerimi se človek vsakodnevno sooča in jih sprejema.

Prvi dan so se soočili z oblikami odgovornega državljanstva, h katerim vzgaja skavtizem in razmišljali med »skavtsko« oziroma »neskavtsko« vzgojo. Sledila je odgovornost do družine, narave, partnerja, vere in sebe. Za duhovnost so klanovci vsak dan prebrali kratek življenjepis godujočih svetnikov, med katerimi je bilo veliko mučencev.

Skavti so se s težkimi nahrbtniki na pot podali z Opčin zgodaj zjutraj in se z vlakom odpeljali proti Postojni, nakar so krenili čez Javornik, skozi Rakov Škocjan do Rakeka. Drugi dan so se povzpeli na Slivnico in nato prespali v Begunjah pri Cerknici. Tretji dan so se podali skozi sotesko Pekel, v kateri voda ustvarja šest slapov, pot pa so otežkočili hlodi dreves, ki so podlegla lanskemu žledu. Noč so skavti prebili v župnišču v Rakitni, od koder so naslednji dan štartali, da bi osvojili vrh Krim. S Krima so se spustili v dolino in dospeli na Ig. Obroke so si kuhali sami, razdeljeni v potovalne skupnosti, na manjših gorilnikih.

V Ljubljani so se z avtobusom peljali v Sostro, kjer so pomagali na oratoriju: 120 osnovnošolcev so spremljali na katehezah in delavnicah ter predstavili skavte, Slovensko zamejsko skavtsko organizacijo in nasploh Slovence v Italiji.

Dobrosrčna panda

Post recenti
Post in evidenza
Archivio
Cerca per tag
  • Facebook Social Icon
bottom of page