top of page

Tabor Pot v Emavs

Tabor Wčn Pwčn klana stega Trst (9. - 17. julij 2015)

Wčn Pwčn klan smo se letos odločili, da gremo poleti za spremembo na romanje v Santiago de Compostela. Med letom smo nekaj nedelj šli v nekatere župnije, kjer smo zbirali prostovoljne prispevke za tabor, v zameno pa smo ljudem dali kavo, čaj in kaj za pod zob. Potovanje smo začeli 09.07. Prvi dan smo prepotovali iz Trsta do Ferrola, kjer se romarska pot začne. Tretji dan smo prišli do mesteca Betanzos. Tam so imeli srednjeveški praznik, zato smo se odločili, da se ustavimo, si malo odpočijemo in tam prespimo.

V šestih dneh smo prehodili 122 km in v Santiago smo prišli 14.07, kjer smo se okoli 12 ure zbrali pri sveti maši. Prijetno doživetje je bilo, da smo se zbrali z romarji iz drugih držav in različnih narodnosti. Precej jasno je bilo, kdo je v romarsko središče prišel peš, kdo pa je bil tam le za turistične namene. Srečo smo imeli, da smo prisostvovali značilnosti mesta, in sicer spustu ogromne kadilnice, ki jo vleče šest odraslih moških. Odločili smo se, da bomo tam prenočili dvakrat, tako smo imeli cel naslednji dan čas za ogled tega krasnega mesta.

Dan kasneje smo se odpravili proti zahodu. Šli smo v Finisterre, ki velja za zadnjo etapo romarske poti. Tam smo se kopali v ledenem Atlantskem oceanu in prespali pod milim nebom. Tako se je tabor zaključil in 17.07. smo se počasi odpravili proti mestu A Coruña, kjer smo imeli let v Barcelono in dan kasneje še domov.

Iskreno se zahvaljujemo župnijam in tistim, ki so nam pomagali omogočiti to krasno, verjetno neponovljivo izkušnjo.

Električna vidra

Post recenti
Post in evidenza
Archivio
Cerca per tag
  • Facebook Social Icon
bottom of page