top of page

Tabor, ki ga ni - VV Kras


Zagon pri Postojni, 20.7.-27.7.2016

Krdelo Črnih tačk, doma na tržaškem Krasu, je 20. julija srečalo Indijanko Tigrasto Lilijo, ki je iz radovednosti prišla pokukat v naše kraje iz daljne dežele Nije. Indijanko je prav takrat prišel iskat Peter Pan (Matia Premolin), da bi se vrnila domov v deželo, kjer ni staršev, šole in nikoli ne odrasteš, na avtobus pa je povabil še tridesetero »Izgubljenih otrok«. Otroci so takoj sprejeli vabilo, se potresli z vilinskim prahom in v hipu poleteli proti Zagonu pri Postojni. Tako so Izgubljeni otroci preživeli teden dni v Indijanski vasi, Taboru, ki ga ni, pod poglavarjem Pande Uačuari (Jasne Košuta) in v družbi sestre Wendy (Mojce Briščik) ter drugih bratov in Indijancev.

Tu so se otroci namestili na drevesa (v šotore), si dogradili tabor, se preizkušali v indijanskih igrah in peli ob tabornem ognju. Nanje pa so stalno prežali gusarji, kajti med Peterom Panom in kapetanom Kljuko je bil večni boj. Neko noč so Petru celo ostrigli senco. Da bi jo našli, so se odpravili na dolgo pot, naposled še v temo, v jamo pod Predjamskim gradom. Po dolgi poti so si na nedeljo odpočili, obiskal jih je Baloo, g. Bedenčič in daroval sv. mašo, nato pa so na delavnicah napisali himno tabora, okrasili pižamo, izdelali čepico, origamije in živali iz balončkov in spoznavali slovenski narod in Slovenijo. Naslednji dan so urili razne spretnosti in imeli vodne igre. Vendar mir ni trajal dolgo; ljubosumna Trilli je gusarjem izdala položaj tabora in ugrabili so Pando Uačuari, a so neprevidnemu gusarju sledili, odkrili njegovo skrivališče in s čarobnim obredom dobrih dejanj, pridobili vilo spet na svojo stran in rešili poglavarja.

Naposled pa je napočil dan spopada. Z divjim skalpiranjem so otroci premagali gusarje, a kaj, ko so jim med proslavljanjem zmage zbežali. Tako so se Izgubljeni otroci zavedali, da so še premladi in neizkušeni, da bi gusarje premagali sami. V delavnici je vsak povedal, v čem mora še zrasti, in že je zagorel zadnji taborni ogenj z nagrajevanjem najboljših izgubljenih otrok. Nekateri s solzami v očeh, drugi v smehu, so vsi pridno zapakirali svoje stvari, zapeli pesem slovesa in se poslovili od Tabora, ki ga ni, in Indijancev, potem pa se vrnili v svet, kjer so jih že nestrpno čakali starši.

Post recenti
Post in evidenza
Archivio
Cerca per tag
  • Facebook Social Icon
bottom of page