top of page

Čarovniški svet - VV Gorica

Najmlajši člani Slovenske zamejske skavtske organizacije iz Gorice so se na šestdevno poletno pustolovščino v Lokavec odpeljali s perona 9 in 3/4 v družbi Harryja Potterja in njegovih prijateljev. Ko so prišli na Bradavičarko, šolo za čarovnike in čarovnice, so spoznali, da jim preti

velika nevarnost: zlobni Mrlakenstain hoče nadvladati čarovniški svet. Zato so volčiči sklenili, da bodo Harryju in drugim pomagali premagati hudobnega čarovnika. Da bi odgnali zlo, so morali najti t.i. Horkrukse, predmete, v katere je Mrlakenstain skril svojo hudobijo, in jih uničiti. Za to so seveda potrebovali veliko veščin, sposobnosti in znanj, ki so jih pridobivali na Bradavičarki. Spoznali so lovske navade, kovaško veščino, stare navade domačinov, vrste rastlin, ki jih obkrožajo, osnove prve pomoči, različne vozle, naučili so se novih pesmi, pridobili so izkušnje z obdelavo lesa ... Izurili so se tudi v raznih igrah, značilnih za čarovniški svet. S pomočjo nekaterih namigov so bili junaki zgodbe, ki se je odvijala od 12. do 17. 7., vedno bliže temu, da bodo premagali zlobneža in njegove pajdaše. Ko so bili že samo korak od zmage, jih je zlobni čarovnik presenetil in jih sredi noči opozoril, da jih bo napadel. Pogumni volčiči in volkuljice so zato morali zbrati dovolj urokov in zavarovati šolo. Naslednjega dne pa so Mrlakenstain in njegovi pristaši le prišli v šolsko posestvo in napovedali boj. Mladi skavti so se z vsemi svojimi močmi borili proti zlobnežem: najprej so se pomerili v poligonu, nato še v Znani čarovniški igri: quiddichu. Naposled so volčiči in volkuljice zmagali in izgnali hudobijo in zlo iz čarovniškega sveta.

Na taboru seveda ni manjkalo tabornih ognjev, skavtskih pesmi in prijetnega druženja s prijatelji, kar bo še dolgo časa ostalo v spominu vseh udeležencev.

Post recenti
Post in evidenza
Archivio
Cerca per tag
  • Facebook Social Icon
bottom of page