top of page

Tabor Sherwood

Tabor volčičev in volkuljic krdela Črnih tačk Kraškega stega (7. - 12. avgust 2015)

Bilo je nekega sončnega jutra, ko smo se volčiči Krdela črnih tačk, stari volkovi in pomočniki zbrali na Opčinah. Vkrcali smo se na avtobus in veseli odpotovali proti Idrskem pri Kobaridu.

Kmalu smo srečali Cantagalla in Little Johna. Rekla sta nam, da poznata našega Bagheero, le da ga oni imenujejo Robin Hood. Pospremila sta nas v Nottingham. Sredi mesta je stal jambor, na katerem je visela slika kralja Riharda Levjesrčnega, krasile pa so jo rdeče-modre zastavice.

Naslednjega dne smo izvedeli, da je moral naš kralj v vojsko, zavladal pa nam je princ Ivan Brez zemlje. Kralju Rihardu smo obljubili zvestobo, da se bomo zanj borili vse do konca. Obiskal nas je duhovni vodja Fra Tak, s katerim smo razmišljali o sherwoodskih vrednotah in imeli sveto mašo. Zvečer nam je Lady Marion povedala, da so ujeli Robina, medtem ko je sledil šerifom. Kljub temu smo se odločili, da se ne bomo predali in da bomo v vsakem primeru pripeljali Robina domov.

Da bi rešili sirarno kmeta Milana, smo se podali v vas Kamensburg na celodnevni izlet, kjer smo prvič premagali šerife. Pričakovali smo si, da nas bodo spet napadli, in zato smo imeli športni dan. Urili smo se v poligonu, hoji po deskah, lokostrelstvu in skavtbolu, popoldne pa smo imeli veliko igro, v kateri smo tekmovali v petelinjem boju in približevanju.

In tako je nastopil zadnji dan. Izvedeli smo, da je Robin zbežal iz zapora, mi pa smo imeli še zadnjo nalogo: dokončno premagati šerife. Najti smo morali čimveč tiralic, saj so nas te pripeljale do zaklada. Ko smo se z zakladom vrnili v tabor, smo tam zagledali Robina. Vsi smo bili presrečni, da smo ga našli. Povedal nam je, da mu je uspelo zbežati iz zapora in nas je pravočasno dohitel.

Še zadnjič smo spustili zastavo, zapeli pesem slovesa in se ganjeni poslovili od nepozabnega tabora. Pravi zaklad namreč ni bil tisti, ki smo ga našli v skrinji: pravi zaklad je spomin na letošnji tabor, vsa nova prijateljstva, nepozabna doživetja, saj bo te vsak izmed nas za vedno hranil v srcu.

Zanesljiva panda

Post recenti
Post in evidenza
Archivio
Cerca per tag
  • Facebook Social Icon
bottom of page