top of page

Izlet stega - Kraški steg


V nedeljo 9. oktobra se je Kraški steg zbral na Gorjanskem. Skavtsko leto namreč tradicionalno začenjamo z izletom stega, na katerem sprejmemo nove člane, dorasle volčiče in izvidike pa čakajo prestopi.

Z Gorjanskega nas je pot preko Ivanjega grada, kjer še danes stoji več tisoč let staro gradbišče, peljala do Komna. Tu smo s petjem sodelovali pri nedeljski maši. Po kosilu smo se napotili proti …....... . Kdor je ta dan prvič prišel skavtom je tu prvič slišal za Mowglija in skalo posveta. Tisti, ki so džunglo že prerasli so se od krdela poslovili in stopili v vrste čete. Vodi so pozdravili višji vod, svoje vodnike in podvodnike, ki so se po podali novim izzivom naproti. Prišli so na razpotje noviciata, po obdobju spoznavanja nove veje bodo prestopili v klan.

Jesenski žarki sonca in burja so nas mimo polj sivke spet pospremili do Gorjanskega. Uradno smo tako otvorili skavtsko leto 2016/2017 v katerem nas nedvomno čakajo nepozabne igre, divje dogodivščine, nove poti, predvsem pa koraki rasti na naši osebni in skavtski poti.

Post recenti
Post in evidenza
Archivio
Cerca per tag
  • Facebook Social Icon
bottom of page