top of page

JURJEVANJE 2020

Prvo virtualno jurjevanje

1.del: obljuba in sv. maša: https://www.youtube.com/watch?v=VzhyEuXUHOI

2. del: taborni ogenj: https://www.youtube.com/watch?v=P5-JXYIbc98

Ob priliki praznovanja skavtskega zavetnika svetega Jurija vabijo skavtinje in skavti Slovenske zamejske skavtske organizacije na tradicionalno jurjevanje, ki bo v nedeljo, 26. aprila, ob 10.00 in v petek, 1. maja ob 17.00. Dogajanje bo potekalo v dveh delih: najprej bo v nedeljo, 26. aprila, na vrsti obnovitev skavtskih obljub in skavtska sveta maša, v petek, 1. maja, pa bo na vrsti taborni ogenj. Letošnji praznik je nastal z združitvijo moči voditeljev vseh treh stegov, ki delujejo pri Slovenski zamejski skavtski organizaciji, stega Trst, Kraškega stega in stega Gorica.

Po pozdravu načelnika in uvodu v slovesnost, bodo voditelji posameznih vej spregovorili o pomenu skavtske obljube. O tem in o skavtskem zavetnikusvetemu Juriju bosta spregovorila tudi pokrajinska cerkvena asistenta, g. Anton Bedenčič za Tržaško in g. Renato Podberšič za Goriško. Skavtinje in skavti bodo nato, kot vsako leto,soglasno obnovili skavtsko obljubo.

Sledil bo prenos skavtske svete maše, ki jo bodo obogateli petje in priložnostno napisane misli. Sveto mašo bo iz Nabrežine daroval vikar za Slovence v goriški nadškofiji, g. Karel Bolčina. Sveta maša bo po skavtski navadi interaktivna, primerna tako za otroke kot za mlade in za odrasle.

Slovenska zamejska skavtska organizacija bi se rada s to pobudo priporočila svojemu zavetniku svetemu Juriju, obenem pa združila svoje člane in somišljenike. Dogodek ni namreč namenjen samo skavtom in skavtinjam, temveč vsem ljudem, ki bi radi prisostvovali praznovanju. Oba dela jurjevanja bosta vsem dostopna na spletu, povezavo na posnetka boste našli na spletni strani www.szso.org. Skavti vabijo, da se jim v družinskem krogu pridružite pri praznovanju v nedeljo, 26. aprila, ob 10.00 in v petek, 1. maja, ob 17.00, oblečeni v popolni skavtski kroj. Posnetka bosta dostopna na spletu tudi kasneje.

Post recenti
Post in evidenza
Archivio
Cerca per tag
  • Facebook Social Icon
bottom of page