top of page

Tržaški spomin na preminule skavte - pridruži se tudi ti 6.12.2020 ob 18.30 preko tega linka:


Dragi bratje in sestre, vsako leto se skupaj na Tržaškem, v novembrskih dneh, spominjamo naših preminulih skavtinj in skavtov. Odločili smo se, da letošnje dogajanje posebej posvetimo ustanoviteljem STS, ker se bliža 70. obletnica delovanja slovenskih skavtov na Tržaškem.

Zaradi posebnih razmer smo morali letošnje skupno spominjanje na preminule zadnji trenutek preoblikovati in prenesti na splet. Zamislili in pripravili smo posnetek, ki ga lahko vsak doživi doma, s svojimi dragimi!

Dostopen bo v nedeljo, 6. 12. 2020, ob 18.30. preko povezave https://youtu.be/h4vVn4-Q9To .

Da bo dogodek bolj občuten, vas vabimo, da se povežete ko bo posnetek dostopen. Verjamemo namreč, da bomo na tak način ustvarili občutek bratske povezanosti, kot je za našo skupnost značilno.

V uvodu bo pokrajinski načelnik SZSO Trst prebral molitev, ki jo tu navajamo da lahko skupaj molimo:

Gospod, Oče vsemogočni, v tej molitvi se spominjamo na ustanovitelje slovenskega skavtizma na tržaškem. Vanje si vdahnil duha poguma in velikodušnosti, da so s tvojo pomočjo mladim pripravili pot do bratstva. Prosimo te, da njihovo požrtvovalnost in trud poplačaš v nebeškem kraljestvu, kjer naj uživajo večno blaženost. Ozri se tudi na nas in nam pomagaj, da bomo vestno in požrtvovalno nadaljevali njihovo delo pri vzgoji mladine v luči tvoje ljubezni. To te prosimo po Kristusu našem Gospodu. Amen

Bodite pripravljeni!

Pokrajinsko vodstvo SZSO Trst

Post recenti
Post in evidenza
Archivio
Cerca per tag
  • Facebook Social Icon
bottom of page